Talent spreekt ook zonder woorden

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 om 11:38


Deze maand sta ik graag stil bij de tips van Liesbeth De Baere van Vlerick.
Het boeit me hoe zij het heeft over de bedrijfsladder beklimmen zonder het woord talent te benoemen, terwijl het er steevast in staat.

Graag vul ik haar zeven punten aan door talent erbij te plaatsen!

Ontwikkel jouw verhaal!
Wat ook je doel is, wees zeker waar je naartoe wil gaan. Het ontwikkelen van zelfkennis laat kansen voor succes duidelijk stijgen.
Als je jouw kansen en sterktes kent, dan kan je er energie insteken. Voor kansen kijk uit naar opleidingen in functie van jouw jobdoel, waarbij je loyaal blijft aan jouw waarden.
Talent
Elke vorm van zelfkennis is de basis om talenten te laten ontwikkelen, alsook het in kaart brengen van jouw waarden!

Hou uw reputatie professioneel!
Een gouden regel is om nooit bruggen op te blazen als je jouw organisatie verlaat. Als je in een conflictsituatie zit, denk eerst en handel daarna.
Wie weet hebben jullie elkaar nog nodig om gelijk welke reden, dus focus op de positieve ervaringen.
Als je van job wil veranderen, reflecteer over de voordelen die je vorige werkgever jou bijbracht. Het zal je verder helpen in jouw loopbaan.
Talent
Het reflecteren in een positieve ervaringen zorgt voor een mindset van verwezenlijkingen waardoor je met een STARR methodiek jezelf beter kan verkopen in functie van een nieuwe uitdaging.

Investeer in jouw persoonlijke groei!
Wees nieuwsgiering in het leven en zoek naar passie in je loopbaan! Als je jouw passie nog niet gevonden hebt, blijf zoeken. Voor sommige is het goed om specialist te worden in een vakgebied, voor anderen is het fijner om bredere interesses te ontdekken. Door je kennis verder te ontwikkelen kan je jezelf verder uitdagen. Als je een kans ziet om naartoe te werken, overweeg een gepaste opleiding. Het advies van elke top CEO is ' Stop nooit met leren '
Talent
Passie is talent, zonder passie geen talent. Het is goed om te weten wat je drijft, wat je goed kan, welke persoonlijkheid je bent, wat je energie geeft, enz..

Omarm verandering!
De meeste mensen hebben het niet zo met veranderingen. Maar veranderingen helpen jou om creatief te zijn, ze verplichten jou om gefocust te blijven in het groeiproces van je loopbaan.
Dus heb geen schrik, een nieuwe job zal je positieve ervaringen geven en zal jou een nieuwe versie van jezelf laten ontdekken. Het is belangrijk om flexibel te zijn in de huidige samenleving.
Talent
Elke verandering maakt je rijker in je zoektocht naar jouw talenten. Het omarmen van veranderingen en talentgericht kijken naar jezelf biedt een waaier van ontdekkingen.
Creativiteit is hier een reden om ' ja ' te zeggen.

Leer door ervaring!
Kleine tegenslagen kunnen op de lange termijn een grote zegen zijn. Het gaat erom hoe snel je weer op de been komt en wat je leert van de ervaring. Hindernissen in je loopbaan kunnen laten zien waar je positieve verbeteringen kan aanbrengen. Het biedt ook kansen om je persoonlijke sterktes in te zetten voor jouw ontwikkeling.
Talent
Door te doen, ontdek je kansen bij jezelf, alsook in teamverband. Je leert dat er een verbanden zijn tussen talent en gedrag, tussen talent en kennis,
tussen talent en ervaring, tussen talent en motivatie, tussen talent en mogen! Kortom een waaier van ervaringen brengt je dichter bij jouw talenten.

Bouw aan je netwerk!
Blijf investeren in netwerk. Dat houdt ook je contacten in van vorige jobs. Als je iemand ontmoet, denk dan wat je voor die persoon zou kunnen betekenen. Dit is één wijze van netwerken, je kan ook verder kansen benutten door te blijven groeien in je huidige job of door dialoog aan te gaan met nieuwe contacten.
Talent
Door in dialoog te gaan met mensen van binnen en buiten de muren van je habitat verrijk je de voedingsbodem om jouw talenten te delen voor anderen.
Ik waardeer ten zeerste dat ik het geluk heb gehad om Lou Van Beirendonck te mogen ontmoeten bij de implementatie van Paars Management.
Hierdoor is het boek ' Ga voor talent ' ontstaan!

Draag zorg voor je team!
Als je een verantwoordelijke bent let op je team, help hen met coaching of met het volgen van opleidingen. Zorg dat ze voelen dat je een deel bent van het team.
Ook al neem jij de beslissingen, draag zorg voor een goede samenwerking van het team.
Talent
Talentgericht leiderschap is de basis om als coach in dialoog te gaan over ons grootste kapitaal, namelijk uw talent!

Grote groet,

Kobe Michiels
Bezieler www.gofortalent.be

Citaat uit boek Ga voor talent ' talentgericht leiderschap is bewust leren kijken naar zichtbare en nog onzichtbare talenten om mens en organisatie te laten groeien '


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.